Yüzdeki bezeler nasıl yok edilir? Yüzümüzde meydana gelen cilt sorunlarından biri de bu bezelerdir. Bazen bir sivilce büyüklüğünde olan lipomların kilolarca ağırlığına varabildiği görülmüştür. Özelliklerini sıraladığımızda bezi sıkmak eyleminin yanlış ve bir o kadar gereksiz bir girişim olduğunu göreceksiniz. beze aldırma işlemi ile yok edilebilir. Fakat burada önemli olan nokta profesyonel bir kurum ve alanında deneyimli hekimler ile çalışmaktır. Bu bağlamda 23 yıllık deneyime sahip olan kliniğimiz bir telefon kadar yakınınızdadır. 0532 574 55 36
Ameliyatsız Yağ Bezesi Tedavisi
Modern tıbba uygun olarak faaliyetlerini sürdüren klinik ve hastaneler artık birçok hastalığın tedavisinde eski usul ameliyatlara veda etti ancak bu tür bezeler için ameliyatsız çözüm ne yazık ki mümkün değildir. Basit ve küçük te olasa bir ameliyat gerekir.
- Lokal anestezi ile yapılır. İşlem yapılan alanda gerektiği kadar uyuşma sağlanır ve anestezinin neden olduğu riskler ortadan kaldırılmış olur.
- 1 cm’den daha küçük olacak şekilde bölgede kesi açılır ve yağlı içerik boşaltılır.
- Yağlı birikintinin içinde bulunduğu kapsül şeklindeki alan steril edildikten sonra en az iz kalacak şekilde dikiş atılır ve operasyon tamamlanır.
Hastaların gündelik yaşamına devam etmesinde hiçbir engel unsur bulundurmayan ameliyatsız tekniğimiz uygun ödeme koşulları ile tarafınıza sunulmaktadır. SGK ve BAĞ-KUR emekli sandığına bağlı iseniz tedavilerimizin tümünden %50’lik bir indirim ve ücretsiz muayene ile faydalanabilirsiniz.
Ameliyat öncesi değerlendirmede bezenin yerleşim yerine dikkat etmek gerekir. Yanağın iç kısmından yani ağız içinden alınabilecek bir bölgedeyse ağız içi deri kesilerek alınabilir. Ameliyatın ağız içinden yapılması halinde dışarda hiç bir iz kalmaz.
Yüzdeki Yağ Bezeleri Nasıl Yok Edilir ?
Diğerlerinden çok farklı değildir ancak yüz bölgesinde iz çok rahatsız edici olacağı için mutlaka ya iz kalmayacak şekilde ya da buna imkan yoksa en az iz kalacak şekilde yaklaşılmalıdır. Yüz bölgesinde iz kalmadan ameliyatın tek yolu vardır. Yanak bölgesindeki bezeler eğer uygun yerdeyse ağız içinden alınır. Böylece kesik ağız içinden yapıldığı için dış deride herhangi bir iz kalmaz. Ağzın içinde iz kalmayan bir deri olduğu için iz kalmamış olur. Bu şekilde ağızdan girerek kist çıkarmak konusunda tecrübeli cerraha yaptırılmalıdır.
Yağ Bezesi İçin Hangi Bölüme Gidilir?
Bu tür küçük cerrahi girişimler konusunda en tecrübeli branş ve bu hizmeti veren bölümün adı genel cerrahi’dir. Bir cilt sorunu olarak algılansa da operasyonu yapacak olan genel cerrahların alanında deneyimli olması operasyonun başarı oranını arttıracaktır. Kiniğimizde 20 yıllık deneyime sahip olan hekimlerimiz hasta kabullerine devam etmektedir. Bizlere günün her saati arayabilirsiniz.
Yüzdeki Yağ Kistleri
Buraya kadar yazılanlar bezelerle ilgiliydi, kistlerin yapısı bezelerden farklıdır. İçeriği tereyağı kıvamındadır. Bunlar uçları kirlenerek siyah nokta denilen komedona dönüşürler. Siyah nokta yok edilmezse yağlı salgı artarak giderek büyür veya iltihaplanarak akne yani sivilceye dönüşür. Sivilceye dönüşmezse giderek büyüyen kistler halini alır. Tedavi yaklaşımı bezeyle kistte yaklaşık aynıdır. Büyümeden sıkarak boşaltmak daha akıllıca bir yaklaşım olur.
Göz Etrafında Yağ Kisti
Gözün etrafındaki küçük nokta kadar kistler çok rahatsız edici görünüme sebep olur. Tedavisi radyo frekansla saniyeler içinde yapılabilmektedir. Bir kişide onlarca olabilmektedir. Topluiğne başı kadar olabildiği gibi mercimek kadar da olabilir.
Kulak Arkasında Yağ Bezesi
Kulak memesinin arkası en sık görüldüğü yerdir. Bölgedeki yağlı salgının fazla olması o bölgede çok fazla bez olduğunu gösteir. İşte bu bezlerden sağlgılanan yağın dışarı aktığı delik tıkanırsa deri altında birikerek kistler oluşturur. Genellikle ameliyat etmeyi gerektirecek kadar büyümez.
Telefonla randevu ve whatsapp’tan fotoğraf göndererek net ücret öğrenmek için
Şişli: 0532 463 9682
Bakırköy: 0542 621 0888
Bursa: 0532 152 26 75
İzmir: 0542 295 52 54
Ankara: 0532 350 2587
Kadıköy: 0542 231 2823